nybyggarna.blogg.se

Lets go around the world

Malaysia!

Publicerad 2013-04-30 16:33:48 i Malaysia,

Snabbt inlägg här igen. vi befinner oss just nu i taman negara, världens äldsta regnskog. Ca 130 miljoner år, istiden har inte påverkat den. Vår första kväll här spenderade vi i regnskogen, en night walk, så firar vi Valborg! en liten guidad tur. Vi fick sen tarantela (!), en liten grön orm, skorpion, kackerlacka, syrsa, larv, mal, vandrande pinne! Både grön och brun. Imorgon ska vi upp tidigt för att gå vandringen dag-tid och även gå canopy walk, en hängbro på ca 500 meter.
Vi har unnat oss att bo på woodland resort. Och det är inte så fancy som det låter, vi bor i våningssäng, men vi har AC och egen toalett. Mer inlägg om tioman Island och Singapore kommer! Stay tuned

Brisbane - Singapore

Publicerad 2013-04-26 16:21:01 i Malaysia,

det var dags för sista dagen i Australien... men taggade på Asien! vi gick på stan, åt på Vapiano, läste våra böcker vid lagunen, innan det var dags för oss att ta väskorna och bege oss till bussterminalen och flygplatsen! 02.30 gick flyget till Singapore!! Och med det menas även att Wolfpack är helt igen. Vi välkomnar Becka tillbaka in på bloggen och med på resan!!! det här blir ett snabbt inlägg, för det behövs mer tid att skriva om Singapore. vi vill bara uppdatera lite, nu är vi i Mersing på östkusten i Malaysia. Imon ska vi båt till Tioman Island, och leva lite paradisisk i två nätter. vi hörs nästa gång det finns internet.

Lone pine

Publicerad 2013-04-26 16:17:19 i Australien,

Det går ju inte missa koalor och kängurus när man är i Australien tänkte vi. Så en bussresa till Lone pine, australias largest sanctuary for koalas. detta innebar många koalor, från barn till pensionärer. visste ni att de inte är större än en 5krona när de föds? Vi ville ju såklart klappa en koala, vilket vi fick, och för 16$. (ca 105kr) fick vi hålla en koala! Så otroligt värt. Köpte känguru-mat och matade kängururs, en upplevelse i sig! Såg små krokodiler, näbbdjur, fåglar och getter. Värt varenda öre.

Down under

Publicerad 2013-04-26 16:13:03 i Australien,

Det här med rooftop baren vi skulle till (vi har vart på den bästa, mer om det senare), det blev inte så, inte alls. Det slutade med att vi hade världens roligaste förfest med ett helt gäng på hostelet, vi satt på vår egna rooftop. Det togs kort, det skrattades, det pratades, det spelades roliga öl-spel, kl 00.30 begav sig alla till backpacker-baren Down under. Och vilken rolig och oförglömlig kväll vi fick!! Bra sista utekväll i Australien.

Brisbane ferry wheel

Publicerad 2013-04-23 12:48:51 i Australien,

Förra inlägget var helt nyktert. Ibland vill inte safari och iPhone och autokorrekt samarbeta. Nu ska ni få updates vad vi har gjort de senaste dagarna!
Första riktiga dagen i Brisbane gick åt till att gå över bron över till South bank, körde turist deluxe och åkte Brisbane Ferry wheel och fick en utsikt över Brisbane. Väldigt fint. Sedan gick vi till lagunen, ni vet hur mycket vi gillar laguner, låg och chillade där tills vi begav oss tillbaka till hostelet för matlagning och duschning.

Brisbane

Publicerad 2013-04-23 10:08:09 i Allmänt,

Appen för blogg.se vill inte funkar (buu), så så fort vi bytt kontinent ska ni får ett riktigt inlägg. Vi kan säga såhär, blev ingen roof top bar, det slutade på roof toppen på vårat hostel med ett stort gäng och världens roligaste förfest, genom tiderna. annars har vi mest gått runt, både dag och natt, hållt och klappat koalor och nu dear vi oss mot Asien!

Brisbane

Publicerad 2013-04-20 11:40:10 i Australien,

med många historier, skönt folk, bra utgångar, häng vid lagunen, stulen ananas, friends for life och alldeles för många skrapsår har vi nu lämnat Cairns för Brisbane! flyg på 2 timmar igår = sömn. Och idag har vi utforskat South bank i Brisbane. Med andra ord legat på "stranden" vid lagunen och fått sol. Gått på queen street mall, blivit uppraggade, åkt Brisbane Eye (vi tror det heter så), sett Brisbane ovan. Ikväll ska vi utforska nattlivet här, börjar på Limes hotel, roof top bar.

Stora barriärrevet - update

Publicerad 2013-04-18 10:22:51 i Australien,

Jag klarade som sagt mitt certifikat, kommer dock uppdateras i Asien så jag kan dyka ännu djupare. men när vi gjorde ett av två dyk så såg vi tre hajar, min dröm har gått i uppfyllelse!!!
vi följde efter dem ett tag och sen hälsade vi på nemo, typ 8ggr, och sa även hej till Doris.
ville bara säga det.
nu, kalas!

Stora barriärrevet

Publicerad 2013-04-18 09:51:36 i Australien,

Idag var det min tur att åka ut på revet!! Efter lite panik tog jag ut mig på stora barriärrevet, hur coooolt som helst. Och när de sedan berättar att helikopterturen var halva priset kunde jag inte säga nej. Så en 10 min resa över revet blev det. Ännu häftigare att se det från ovan, som en helt annan värld! Fick sitta framme hos piloten! Ellen klarade sin padi, dykning. Och ikväll är det våran sista kväll, det ska firas!!

Uncle brians again

Publicerad 2013-04-17 12:30:26 i Australien,

Idag har var det dags för mig och Jason att göra uncle brians! Den här gången med cuz Rohan. Och det var fasen den bästa turen vi har gjort. Allsång, vattenfall och en massa bad överallt. Åkte rutschekana på klippor. Såg sköldpaddor. Alldeles för bra tur, åker ni till cairns, DO IT

Uncle Brians.

Publicerad 2013-04-16 07:26:05 i Australien,

Jag, Ellen, har som Linnea skrivit varit på en tour, Uncle Brian. Dock träffade jag aldrig uncle Brian. Bara cousin Brad, som var vår guide.
Iaf, efter en härlig utgång blev jag upphämtad 8 i lördagsmorse. Superpigg!
Vandrade i regnskogar, badade i olika creeks, såg platypus och fick massage av ett vattenfall.
avslutande dagen med skönsång i bussen hem, och en öl. bara en!

Cairns

Publicerad 2013-04-15 12:05:53 i Australien,

För min del är det mest häng vid lagunen medans Ellen åker till uncle brians och tar dykar-certifikat, vilket hon få berätta själv. Har träffat kära vänner hemifrån!! Vilket har vart grymt. Vi har testat på cairns uteliv som även det var bra! det är i princip allt som händer just nu, en liten uppdatering. Vi lever!

Daintree rainforest

Publicerad 2013-04-11 14:50:37 i Australien,

Idag tog vi oss utanför Cairns, dags för oss att hyra bil! Tre svenskar och en schweizare. Regnet öste ner.. Tog oss uppåt landet till Cape tribulation. Kan tänka oss att det var fantastiskt fint, när inte regnet öste ner.. Vägen dit var fin iaf! åkte vidare till Mossman och tog oss uppåt till regnskogen och gick en hajk. Väldigt fint och där var det minsann uppehåll och en tropisk värme som hette duga. Fick se ormar i ett Snakehouse, och tre förbannat stora spindlar i det vilda. Lite svårt att sitta på toaletten när man har en 12 cm spindel ovanför huvudet.. golden orb var arten, googla på egen risk. Lång dag men kul. Och jag (linnea) fick äntligen köra bil! har känt en saknad, och att köra växel med vänster-handen var inte så svårt som jag trodde. Iaf, till slut blev vi lite rastlösa i bilen så jag tog fram penna och kvitto och ritade ihop ett bilbingo! Ellen & Nando vs. Mig & Henke. Det blev lika.. Kvällen till ära har vi tvättat!! får se vad morgondagen tar oss. God natt!

Regn

Publicerad 2013-04-10 09:40:26 i Australien,

Regn är i princip det enda som kommer från himlen. Är det inte regn är det molnigt. Och kvavt, det är det här i cairns. Och vi gör inte så mycket som är värt att skriva, vi går runt, vi hänger vid lagunen vi har iofs vart på bar-runda. Får se vart dagarna tar oss, kanske blir att hyra bil och köra upp till cape tribulation. Ingen som vet!

Café Fika

Publicerad 2013-04-09 09:27:18 i Australien,

idag blev det ännu ett fint besök på café fika. denna gången med vår holländska vän som blev introducerad till rödbetssallad. för oss blev det en bit förträffligt god smörgåstårta!!
jag unnade även mig ett paket knäckebröd. dyrt, men ack så gott.

Cairns

Publicerad 2013-04-09 09:13:43 i Australien,

Igår blev det bio med Henke. The host var vi och såg, blandade åsikter om den faktiskt. Bra på vissa ställen, mindre bra på andra, och lite för lite action faktiskt. Idag fick vi finbesök av vår holländska vän Jason!!!! Senast vi träffades var i queenstown så det var ett kärt återseende. ikväll blir det pubrunda!

Cairns

Publicerad 2013-04-08 07:50:53 i Australien,

Vi kom fram säkert. Möttes av en tropisk värme. Igår hängde vi med Henke fr Göteborg, låg vid en lagun och hade det gött, dock utan nån värmande sol.. Kvällen blev det mat på restaurang och öl på en irländsk pub. Och idag har det inte hänt för mycket. Gått runt i regnet och värmen, kylt ner oss i ett shopping mall, ätit frozen yoghurt, sallad och kollat i affären. Ikväll blir det förmodligen lite bio! Vi höres.

Brisbane

Publicerad 2013-04-07 01:18:43 i Australien,

Igår kväll var det dags att hoppa på den röda bussen upp till Brisbane! Den här gången var det bara 3 timmars restid. gick genom stan med vår packning, svettiga som bara den, och sen checkade vi in på Base Embassy. Blev inte så mycket mer än så, förutom en croissant på pie face. packa om, i med all mat i väskorna. Det resulterade i att väskorna helt plötsligt vägde 21kg.. iaf, upp tidigt igen, ta bussen till flygplatsen och nu sitter vi här och väntar på 10.55 flyget till CAIRNS!! Där väntar dyk-certifikat för Ellen, och träffa på kompisar vi lärde känna i nya Zeeland. Tror det kommer bli 12 bra dagar.

Byron bay

Publicerad 2013-04-06 01:49:02 i Australien,

Sista dagen här. Kunde vara här några dagar till, men men. Vi har surfat, Ellen har surfat med en hund på brädan! vi har testat på utelivet här, träffat skönt folk, och även insett hur liten världen är, då vi träffade på en kille vi träffade för några veckor sen i nya Zeeland. Nu ska vi utforska staden lite innan vi drar oas uppåt till Brisbane ikväll.

Sydney - Byron Bay

Publicerad 2013-04-04 04:01:00 i Australien,

Sista kvallen i Sydney spenderades med en skaning och tre stockholmare, pa en nattklubb i Kings Cross. En san dar klubb dar det forsta vi mots av ar en Wet Tshirt competition.. annars var det ett bra stalle ! dagen efter fick vi mest tiden att ga genom att sitta och rita, ga pa stan, ata mat och sitta lite till. OCH att vi bokade en flygbiljett till Cairns! pa sondag bar det av. kl 23.00 gick bussen till Byron Bay! och det ar dar vi ar nu. det regnar, och ar kallt, men det hindrar inte oss fr att ha bokat tva surflektioner ! antligen lite surfing igen !

Blue Mountains - Bilder

Publicerad 2013-04-01 12:00:52 i Australien,

https://cdn2.cdnme.se/3932009/7-3/pic_51594f53ddf2b37a6c5fb368.jpg">https://cdn1.cdnme.se/3932009/7-3/pic_51594f53ddf2b37a6c5fb368.jpg">https://cdn2.cdnme.se/3932009/7-3/pic_51594f53ddf2b37a6c5fb368.jpg%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/3932009/7-3/pic_51594f53ddf2b37a6c5fb368.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/3932009/7-3/pic_515951849606ee3340252ec7.jpg">https://cdn1.cdnme.se/3932009/7-3/pic_515951849606ee3340252ec7.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/3932009/7-3/pic_515955ed9606ee32d65c74fe.jpg" class="image">

Blue mountains

Publicerad 2013-04-01 11:29:18 i Australien,

god annandagspåsk. Här är det easter monday. Och vi steg upp tidigt för att ta en buss till Blue mountains. Eller en guidad tur. Och det var det värt! Vilket fantastiskt område. Sand-berg, eucalyptus-träd, lite regnskog och höga höjder och dalar. Fick se andra grejer än det turistiga pga vår fantastiska guide. En riktig australienare med många år på nacken. Kallade oss gangsters och pratade lite svenska med oss, han var ett big fan av Lukas moodysson och fråga om vi bodde i Åmål. Riktigt bra dag! nu hänger vi på starbucks och sen blir det lite pub-häng.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela